Tips voor jouw digitale collecte


Om jouw digitale collecte extra leuk en gemakkelijk te maken, hebben we de volgende tips voor jou:  

1. Durf te vragen!

Wat goed dat je een online collectebus hebt aangemaakt! Nu is het tijd om iedereen te vragen om jou te steunen. Zodra jij stopt met aandacht vragen voor jouw digitale collectebus, lopen de donaties ook terug. Vind je dat lastig? Onthoud dat je niet voor jezelf vraagt, maar dat je dit doet voor nierpatiënten. 

2. Wees persoonlijk

Je hebt jouw persoonlijke motivatie en foto bij je digitale collectebus geplaatst. Wees ook via social media, Tikkie, WhatsApp en in e-mail persoonlijk. Vraag mensen individueel: stuur ze een gericht appje of bericht. Een berichtje in een appgroep of groepsmail is minder effectief.

3. Vraag iedereen

Vraag iedereen die je kent om een donatie: vrienden, familie, buren, collega’s, je werkgever, de plaatselijke winkelier… Geef aan dat hun steun onmisbaar is om nierziekten te genezen.
Wil je meerdere mensen in 1 keer mailen? Gebruik dan de optie 'bcc' voor al je contacten. Zo blijven alle e-mailadressen anoniem en bereik je met 1 e-mail een grote groep mensen.

4. Vraag op allerlei manieren

Stuur een mail, zet Facebook, Instagram en Twitter in én vraag mensen in een persoonlijk gesprek. En zet de link naar jouw online collectebus er altijd bij: zo kunnen ze meteen de daad bij het woord voegen.

5. Vraag nog eens

Wist je dat de meeste mensen pas geven zodra je ze daar drie keer aan hebt herinnerd? Dus laat steeds opnieuw weten hoe het met je actie gaat. Bijvoorbeeld door te vertellen welk bedrag je hiermee wilt ophalen en hoeveel dus nog nodig is.

6. Bedank gevers!

Zodra je een donatie krijgt, bedank je je gever door hem of haar te taggen in een Facebookbericht met de link naar jouw online collectebus. Zo laat je ook aan anderen zien dat een donatie meer dan welkom is. Of stuur je gever via WhatsApp onze ‘bedankt’ afbeelding die je kunt downloaden.